ana milanovicjpg

Trebinjka Ana Milanović školovanje – košarkaško i akademsko nastavlja na Midl Tenesi Stejt Univerzitetu.

Jedna od najtalentovanijih igračica Srbije, rođena je 13. januara 2005, visoka 188 centimetara, igra na poziciji krilnog centra.

Karijeru je počela u Leotaru iz rodnog Trebinja, odakle je kao 15-godišnjakinja stigla u Crvenu zvezdu, u kojoj je bila do prošle godine. Kao juniorka debitovala je i za prvi tim kluba sa Malog Kalemegdana. Poslije toga je odlučila da se uputi u SAD, prva stanica je bila Etel Voker škola, koja služi i kao svojevrsna priprema za koledže, a odakle mlada reprezentativka Srbije nastavlja dalje do Univerziteta Midl Tenesi Stejt.

Prošla je sve mlađe selekcije Srbije, ovog ljeta očekuje je Evropsko prvenstvo do 20 godina u Litvaniji.

Popularno zvani „Blu rajdersi“ su članice NCAA divizije 1, prošle sezone su bile šampionke Konferencije USA i učestvovale na „Martovskom ludilu“. Ponose se činjenicom da su izbacile pet igračica koje su draftovane u WNBA, 20 sezona uzastopno su u završnicama takmičenja… Kako moto ovog univerziteta kaže – za njih nema granica. Prava sredina za dalji razvoj talenta.

Osim toga, dosta toga još čeka Milanovićevu u Tenesiju. Recimo – zanimljiv je i veliki rivalitet između “Blu rajdersa” i Vestern Kentakija, poznat kao “Sto milja mržnje”. Takođe, nisu u ljubavi ni sa Alabamom i Tenesi Tekom. Još se prepričava kako se košarkaška utakmica između dva velika rivala pretvorila u opštu tuču. Bilo je to 1990. godine.