Rk leo.jpgU finalu Kupa BiH u Banjaluci je domaćin RK "Borac" pobijedio RK "Leotar" iz Trebinja rezultatom 31:19 (14:8).

Poveo je domaćin golom Hadžića, a Leotar je igrao nervozno. Raspoložen je bio golman Borca Grahovac koji je savladan tek u sedmom minutu, a do tada su Banjalučani dali pet golova.

U 18. minutu na semaforu je pisalo 9:4, a u 24. minutu je plus osam za Borac — 14:6. Ipak, do odlaska na odmor Trebinjci su napravili mini seriju 0:2 i sa rezultatom 14:8 otišlo se na poluvrijeme.

Na početku drugog poluvremena umjesto da Leotar smanji na na minus pet, dva puta Đurđević pogađa gol Trebinjaca.

Domaćin u 42. minutu ima i plus deset 26:16, ali do kraja utakmice Borac pobjeđuje sa 31:19 i zasluženo osvaja Kup Bosne i Hercegovine.

Ovo je veliki uspjeh Trebinjaca jer su osvojili četvrto mjesto u Prvenstvu BiH i drugo mjesto u Kupu BiH, a u narednog vikenda ih očekuje Kup Republike Srpske.

Najegfikasniji kod pobjednika bio je Đurđević sa 11 golova, dok je kod Trebinjaca veliki doprinos dao Ratković sa šest golova.

Dvorana Borik, 1.000 gledalaca. Sudijski par: Nedim Arnautović i Aleksandar Jović. Isključenja: 7X2 (Borac), a 4x2 (Leotar).

RK "Borac": Grahovac, N. Ivanović, Stojanović 1, Đurđević 11, Muhović, Rađenović 3, Kalamanda 3, Bubić, Nježić 1, Zalevsky, Hadžić 5, Malivojević 3, Gračić, Subotić, Knezoić. Klimavets. Trener: Irfan Smajlag.

RK "Leotar": Savović, Veraja, Milojević 2, Stanković 2, Ratkovič 6, Parežanin 3, Kukić, Jovanović 1, Anđušić, Tepić 1, Pavičić 1, Uljarevičć 1, Šukić 2. Trener: Dragiša Koraćević.