Trebinje dogadjaj 1000x1000 (003)-min.jpg

U okviru zajedničke kampanje za promociju humanog, zakonskog sistema za upravljanje populacijom pasa, Fondacija Dogs Trust BiH i Grad Trebinje organizuju događaj za vlasnike i ljubitelje pasa, djecu, roditelje i druge građane.

Događaj će se održati u subotu, 25. maja, u Gradskom parku u Trebinju od 14.00 do 16.00 časova.

U okviru ovog druženja će biti upriličena dječja radionica kao najava otvaranja Dogs trust Programa edukacije djece u školama u Trebinju od septembra 2024. godine, a prisutni će moći pratiti interaktivnu prezentaciju o govoru tijela pasa, dok će treneri Škole za pse koja završava svoje petonedjeljno gostovanje Trebinju će demonstrirati osnovne komande koje vlasnici i psi uče u okviru ovog treninga kojeg Dogs Trust još uvijek u cjelosti finansira.

Ovo će biti prilika za druženje za vlasnike pasa i njihove ljubimce koji dobro podnose društvo drugih ljudi i pasa, a za njih će biti upriličeno i nagradno izvlačenje.

Fondacija Dogs Trust je prepoznala napore Grada Trebinje koje aktivno radi na održivom, sistemskom, trajnom i humanom rješavanju problema pasa lutalica i uspostavljanju trajnog zbrinjavanja.

Grad želi da pomogne vlasnicima pasa da budu što odgovorniji, pa od 15. maja 2024. godine subvencioniše 50 odsto troška čipovanja vlasničkih pasa za prvih 100 vlasnika koji se jave u veterinarsku stanicu Anima Vet.

Označavanje ljubimaca kao i vakcinacija protiv bjesnila zakonska je obaveza svakog vlasnika i neizvršenje je predmet sankcionisanja.

Kao podršku humanom i trajnom rješavanju problema, Fondacija Dogs Trust u ovom gradu finansira sterilizaciju za vlasničke pse, a za pse na ulici sterilizaciju, vakcinaciju protiv bjesnila, čišćenje od unutrašnjih parazita, i označavanje ušnom markicom.