Rk leotar hercegovina.jpg

U posljednjem kolu Premijer lige BiH RK "Leotar" je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" izgubio od RK "Hercegovina" iz Nevesinja 27:33 (16:17).

Gosti, koji su već u prošlom kolu izgubili sve šanse za opstanak, priredili su pravo uživanje što se tiče rukometa i zasluženo pobijedili.

Odlične proljećne igre i novi plasman u Evropu, Trebinjci su malo pokvarili porazom. Publika kao da je predosjetila pa umjesto da dođe u velikom broju i podrži momke na odličnim rezultatima došla je u malom broju, ali je bilo dosta navijača iz Nevesinja.

Gosti su poveli sa 0:1, a u devetom minutu blo je 3:7. Na semaforu je u 20. minutu pisalo 10:12 da bi u 25. minutu bilo 14:14. Ipak, gosti na poluvrijem odlaze sa golom prednosti 16:17.

Publika je očekivala da će Trebinjcima da krene i oni su došli do minus dva 24:26 u 46. minutu, ali tada gosti serijom 0:6 dolaze do rezultata 24:32 u 54. minutu. Do kraja utakmice gosti su to rutinski odradili i došli do zaslužene pobjede od 27:33.

Na kraju Premijer lige Leotar je osvojio črtvrto mjesto sa 29 bodova, a Hercegovina je ispala sa 16 bodova.

Niko nije zaslužio pohvale u redovima plavih, a kod Nevesinjaca svi su dali svoj maksimum. Ovdje ne završava sezona za rukometaše Leotara jer naredne nedjelje idu na finalni turnir u rukometu BiH, a sedam dana nakon toga i na finalnu utakmicu Kupa Republike Srpske.

Sportska dvorana "Miloš Mrdić", 200 gledalaca. Sudijski par: Branimir Bilić i Filip Dugandžić (oba Ljubuški). Delegat: Goran Šušić. Isključenja: Leotar 3x2, a Hercegovina 5x2. Sedmerci: Leotar 3 (3), a Hercegovina 3(3),.

RK "Leotar": Savović, Veraja, Milojević 4, Stanković 9, Ratković 1, Parežanin 2, Kukić 2, Berdanović, Jovanović 2, Petrović, Tepić 2, Pavičić 2, Uljarević 1, Šukić 2, Šukić, Turnić. Trener: Dragiša Koraćević.

RK "Hercegovina": Stojanović, Zec, Šarenac, Babić 4, Vučić, Bašić 5, Katić, Stajić, Šahinović 3, Ivanović 9, Čabrilo 7, Božović 3, Vujadinović 1, Andrić 1, Letić, Bebek. Trener: Amar Čavčić.