Kantarion2.jpg

U Kulturnom centru je održan prvi festival kantautorske muzike pod nazivom "Kantarion".

Festival je otvorio Ranko Slijepčević sa pjesmom "Trebinjska", a nakon njega nizali su se Aleksandar Saša Kabiljo, Dubravko Duco Knežević, Todora Stojinović, Marko Govorčin, Ekrem Softić, Davor Mucić i Ivan Aksentijević, Goran Duka, Amir Misirlić, Asmir Spahić i Slaven Janjić, Slobodan M. Kovačević, Brano Likić, Srđan Marjanović i Dado Topić.

Publika je uživala u 150 minutnom koncertu na kome su kantautori svirali i pjevali o raznoraznim temama.

Organizator Brano Likić je naglasio da je veliki posao odrađen i da je srećan što su se svi pozvani odazvali.

"Svi su srećni i zadovoljni što smo zajedno. To je i osnovni motiv festivala da se družimo i da dolazi do saradnje. Kada smo grupa onda smo snažniji. Vjerujem da je ovo jedan dobar početak jer smo toliko raznovrsni, a toliko isti. Spaja nas muzika, emocija, riječ. Ove godine je festival revijalnog karktera i želimo da predstavimo stvaralaštvo i da ga predstave ljudi koji su već dugo u tome, napravili neku priču i skrenuli priču na stvaralaštvo, Naredne godine festival bi trebao biti takmičarskog karaktera", rekao je Likić.

Posljednji kantautor na sceni bio je Dado Topić kojeg je publika toplo dočekala, a nakon toga su svi zajedno izašli na binu i poklonili se još jednim dugačkim aplauzom.

Onaj ko niije bio na koncertu može samo da zažali što nije bio jer su kantautori pokazali ono što svaki od njih nosi — emocije. Vidjelo se da ovakav festival mora da postoji.

Kantarion1.jpg