Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Zaposleni u Gradskoj upravi i javnim ustanovama darovali krv

DDK 1-min.jpg

U 23. planskoj akciji danas su u trebinjskoj Službi za transfuzijsku medicinu krv darivali članovi Aktiva dobrovoljnih davalaca gradske uprave, a pridružili su im se humanisti iz javnih ustanova.

Po 70. put kapi života je darovao Mijat Šarović.

„Krv je lijek koji se samo može ovako dobiti i zavisi od humanosti ljudi. Dobrovoljno davalaštvo krvi u Trebinju je među najrazvijenim i najorganizovanijim u RS, a posebno je značajno što se na akcije odaziva sve više mladih“, kaže Šarović.

Tijana Vučurević danas je dragocjenu tečnost darovala sedmi put i navodi da joj je zadovoljstvo pomagati na ovaj način i biti član Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi gradske uprave.

Predsjednik Aktiva Stevan Bekan darovao je krv 26. put i pozvao sve koji su u mogućnosti da učine isto.

„Predrasuda je da darivanjem krvi organizam nešto gubi. Zahvalio bih se svim članovima koji su danas došli“, rekao je Bekan.

Krv su danas darovali i članovi Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi JU „Bazeni“ koji je oformljen prije dvije godine, a u Službu za transfuzijsku medicinu stiglo je devet humanista.

Direktor „Bazena“ Bojan Okuka dao je kapi života po 17. put i kaže da je najljepši osjećaj kada imate na umu da vaša krv može nekome spasiti život.

Dragan Šarenac, načelnik Službe za transfuzijsku medicinu u Trebinju je istakao da je Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi gradske uprave jedan od najboljih i najaktivnijih.

„Akciji se odazvao veliki broj humanista, a u svakoj akciji prikupimo veliki broj jedinica krvi. Planske akcije su osnovni način na koji u Službi prikupljamo najdragocjeniju tečnost i zahvaljujući humanistima ostvarujemo godišnje planove. Krv je potrebna za liječenje mnogih bolesti i stanja, a imamo je dovoljno samo ako postoje humani ljudi“ zaključuje Šarenac.

 

 

 

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja