Izaberi pismo: ćirilica / latinica

„Naša radost“ svečanom akademijom obilježila 110 godina predškolskog vaspitanja u Trebinju

Nasa radost 110 godina3.jpg

Javna ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Naša radost“ iz Trebinja večeras je u Kulturnom centru svečanom akademijom obilježila značajan jubilej, 110 godina predškolskog vaspitanja u Trebinju.

Direktor „Naše radosti“ Janja Ćapin je rekla da nijedna ustanova u Republici Srpskoj i BiH ne može da se pohvali ovako bogatom tradicijom predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

„Davne 1914. oformljene su dvije predškolske grupe i evo trajemo 110 godina. U proteklom periodu urađeno je mnogo, postali smo prepoznatljivi po svom radu, a slobodno možemo reći da želimo da postanemo lideri u oblasti predškolstva u BiH i okruženju. Za pet godina, koliko sam na poziciji direktora, dječiji vrtić je od 370 djece, 21 odsto obuhvata koji je bio u Trebinju, došao na 600 djece i 35 odsto obuhvata djece predškolskim vaspitanjem, što znači da su roditelji prepoznali naš rad, podigli smo kvalitet usluge, a moja obaveza je bila da obezbijedim što bolje uslove za rad zaposlenih i boravak djece, što smo uz podršku Gradske uprave, gradonačelnika, lokalne zajednice i Ministarstava uspjeli da uradimo“, istakla je Ćapin.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić četitao je jubilej i istakao da će se Gradska uprava potruditi da u budućnosti smanje redove čekanja u vrtiću.

„Zamišljeno je da u narednom periodu trenutne objekte prilagodimo namjeni ili da izgradimo nove u naseljima Tina, Hrupjela, Dražin do, tu postoje potrebe, interesovanja i očekujemo podršku zajednice. Obezbijedićemo sredstva bilo da su to iz budžeta, podrškom nadležnih ministarstava ili donatorska sredstva, što je manje važno, koliko je važno da djeca borave u uslovima koji priliče današnjem vremenu“, rekao je Ćurić.

Nasa radost 110 godina4.jpg

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić rekla je da će Ministarstvo nastaviti da daje podršku u skladu sa svojim sposobnostima i mogućnostima.

„Jubilej od 110 godina nije mala stvar, a posao vaspitača i prosvjetnih radnika je jedan od najodgovornijih na svijetu, jer se u tim kućama, vrtićima i školama formiraju ličnosti. Ustanova 'Naša radost' je, sigurna sam, iznjedrila mnoge doktore, advokate, sportiste i mnoge druge uspješne ljude. Želim im da nastave tim stazama“, dodala je Čabrić..

U programu svečane akademije učestvovao je i Dječiji hor „Bubamarac“ iz Trebinja.

Nasa radost 110 godina2.jpg

Nasa radost 110 godina1.jpg

 

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja