Plivaci KVS Leotar MPM Zlatni Orlando 2024-min.jpg

Plivači Kluba vodenih sportova „Leotar“ učestvovali su na mitingu "Zlatni Orlando" koji je proteklog vikenda održan u Dubrovniku i osvojili srebrnu i bronzanu medalju.

Igor Kundačina je osvojio bronzanu medalju u disciplini 400 metara mješovito u C kategoriji, a u istoj kategoriji, C - 2008 i mlađi, Filip Tasovac je osvojio srebrenu medalju u disciplini 1.500 metara slobodno.

Na takmičenju su učestvovali reprezentativci u plivanju iz Hrvatske, Crne Gore, Mađarske i BiH.

Među njima su bili Lana Pudar sa već isplivanom normom za OI u Parizu i Nikola Miljenić, reprezentativac Hrvatske, koji ima isplivanu normu za OI u disciplini 100 metara slobodno.

„Naši plivači su odlično predstvaljali klub i naš grad u Dubrovniku. Takmičenje je bilo izrazito kvalitetno, sa plivačima koji su učestvovali na svjetskim i olimpijskim takmičenjima i koji će učestvovati na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. Našim plivačima ovaj miting je došao kao takmičenje na kojem smo otvorili ljetnju sezonu takmičinja i odlična provjera pred predstojeća takmičenja koja nas očekuju krajem maja i u junu a naravno i za MPM 'Trebišnjica Kup' koji organizujemo 22. juna na zatvorenom olimpijskom bazenu u našem gradu“, ističe Veljko Piljević, trener u KVS „Leotar“.

Ovaj tradicionalni međunarodni plivački miting u Dubrovniku okupio je 344 plivača iz 43 kluba iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Albanije, Srbije, Njemačke, Makedonije i Hrvatske.