anijevci hodocasce.jpg

Lijepo i sunčano jutro ispratilo je na pokloničko putovanje do manastira Ostrog 150 momaka i djevojaka, članova ANI "Jovan Dučić" i njihovih prijatelja.

Nakon što su dobili blagoslov od oca Borisa Banduke krenuli su na put, a predvodi ih Nebojša Ratković kome je ovo 22. odlazak pješke na poklonjenje moštima svetitelja, a 12. put sa ansamblom čiji je predsjednik.

Kristina Zubac prvi put ide na hodočašće do Ostroga.

"Nose me želja i ljubav da se poklonim svetitelju. Ovo mi je prvi put i osjećam se radosno, ali i ushićeno i ponosno jer mi se ostvarila želja da sa svojim drugaricama i drugovima idem pješke do Ostroga. Malo sam se pripremala za ovaj put i sigurna sam da će sve biti u redu", rekla je Zubac.

Sedamnaestogodišnja Ivana Spaić drugi put ide na hodočašće do manastira Ostrog.

"Drago mi je da i ove godine idem ponovo, a sada sa mnom su i moje tri rodice. Ono što nas vodi na ovo putovanje je vjera i ljubav prema Svetom Vasiliji Ostroškom jer je on zaštitnik naroda u Hercegovini. Blaženi je osjećaj otići i pokloniti se moštima sveca. Pješačenja provodimo u priči i pjesmi, a vrijeme nam brzo prođe", istakla je Spaićeva.