Ognjen milinkovic.jpg

Delegacija Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH te načelnik Opštine Gacko Ognjen Milinković u petak su obišli kuću porodice Krvavac u Gračanici kod Gackog, na koju je dan ranije pucano vatrenim oružjem, gdje su iskazali riječi podrške kao i osudu ovog čina.

Zaim Beriša, savjetnik federalnog ministra Nerina Dizdara tom prilikom je iskazao podršku porodici Krvavac, kao i svim povratnicima u Gacko.

"Uime ministarstva tražimo hitno rješavanje i rasvjetljavanje ovog slučaja od svih nadležnih organa. Takođe, tu smo da pokažemo kako je federalno ministarstvo tu za povratnike na svakom pedlju BiH. Oni mogu računati na nas u punom kapacitetu. Sam ovaj čin je možda poruka da neko nije zadovoljan što se život vraća u Gacko, da se ljudi vraćaju u Gacko. Sve ćemo uraditi, što je u našoj moći, da pokažemo ljudima da mogu računati na nas", izjavio je Beriša, piše Fena.

Ovaj čin oštro je osudio i načelnik Opštine Gacko Ognjen Milinković.

"Kriv je onaj ko je ovo uradio, najoštrije osuđujem napad na kuću povratnika. Na sreću nije bilo napada na život i zdravlje, mislim da je ovo kukavički čin. Ja bih se suzdržao od bilo kakvih prejudiciranja ovoga i onoga dok policija i tužilaštvo ne odrade svoj dio posla", rekao je Gacka.

On ističe kako se više treba pričati o suživotu i poboljšanju životnih uslova za povratnike.

"Mislim da trebamo više pričati o ekonomiji, privredi, a manje o ovakvim stvarima. Trebamo pričati o životu, kako ovim ljudima pomoći da bolje žive, kako pomoći povratnicima u Gacko. Opština Gacko je uvijek uz svakog čovjeka, a da li se on zvao Enver ili Ognjen, mene to ne zanima. Opština je tu da pomogne da popravimo put, vodosnabdijevanje, struju, da se ljudima omogući bolji život", naglašava Milinković.

Enisa Krvavac supruga je vlasnika kuće na koju je pucano.

"Svakako da nas je ovaj događaj potresao, ovdje dođemo s ljubavlju i da malo uživamo, dolaziš na svoje i zatekneš metak u staklu. Taj metak je mogao završiti nekome u glavi", mišljenja je Krvavac.

Porodica Krvavac inače živi u Mostaru, a ističe kako sa komšijama u Gračanici imaju odlične odnose.

"Sa susjedima je situacija super, imamo prijatelje i kumove ovdje, na njih nikako ne sumnjamo", ističe Krvavac.

Jedan od povratnika u Gacko je i Amir Sarić koji smatra kako ovo nije „čin za pohvaliti“, ali da se bespotrebno ne treba „dizati lavina.“

"Ja sam ovdje 12 godina, što se tiče lokalnih vlasti nemam nijednu lošu riječ, u selu imamo sve uz pomoć lokalnih vlasti. Od policije i tužiteljstva očekujem da pronađu počinitelja. Nijedan ozbiljan i pošten Srbin iz Gacka ovo nije uradio, može se dogoditi da je ovo neko sa strane, ko želi zastrašiti povratnika", zaključio je Sarić.