Policija-znacka-motorola-MUP-RS-MH-1024x683-1.jpg

Na području Policijske uprave Trebinje, 29.04.2024. godine evidentirana su tri krivična djela i jedna saobraćajna nezgoda. Nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira.  

Policijska stanica Berovići je zaprimila prijavu da je ukradena jedna bankovna kartica. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela Krađa iz člana 224. Krivičnog zakonika Republike Srpske.  

Policijska stanica Nevesinje primila je prijavu da je lice inicijala R.I. iz Nevesinja drugom licu uputilo riječi prijetnje, kao i da mu je prijetilo upotrebom vatrenog oružja.

Izvršenim pretresom kuće i okućnice lica inicijala R.I. pronađeno je i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeto: jedna vojna puška, jedna lovačka puška, jedan pištolj, 173 komada metaka različitog kalibra, jedan nož i jedan tromblonski nastavak za automatsku pušku.

U toku je dokumentovanje krivičnih djela Ugrožavanje sigurnosti iz člana 150. i Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. Krivičnog zakonika