Ak leotar 2.jpg

U Tuzli jr održano prvenstvo BiH za mlađe pionire i pionirke, gdje su atletičari Leotara ostvarili sjajne rezultate i osvojili deset medalja: šest zlatnih i po dvije srebrne i bronzane

Srna Danojlić je postala trostrula prvakinja BiH. U trci na 60m oborila je lični rekord sa rezultatom 7,85 I u skoku u dalj je takođe osvojila prvo mjeto.

Ana Kraljević je postala prvakinja BiH u disciplini 80m prepone, Milica Milošević je postala prvakinja države u disciplini bacanje vorteksa, Una Miš je postala prvakinja BiH u disciplini skok u vis, dok su naše takmičarke bile najbrže u štafeti 4x100m i okitile se zlatom, a štafetu su trčale Ana Kraljević, Lana Kandić, Una Miš i Srna Danojlić.

Drugo mjesto i u trci na 80m prepone osvojila je Una Miš i postala je vicešampionka BiH, Milica Milošević je postala vicešampionka BiH u bacanju kugle i okitila se srebrnom medaljom.

Treće mjesto u disciplini skok u vis osvojila je Anđela Turnić, dok je Duško Runjevac osvojio treće mjesto takođe u disciplini skok u vis i osvojio bronzanu medalju.

Nove lične rekorde su postavile mlađe atletičarke, cicibanke koje su takođe nastupile sa starijom konkurencijom Lana Kandić i Emilija Miljanović u trkama na 60m i novim ličnim rekordima, dok su dobre nastupe zabilježile Marija Petrović, Andreja Tanasijević, Marija Novčić, Tijana Vico i Jovana Knežević.