trebinje grad.jpg

Sportski vikend koji je pred nama nudi zanimljive sportske događaje jer ljubitelji sporta — ženskog i muškog fudbala, košarke kao i muškog i ženskog rukometa moći će da uživaju i navijaju u igrama svojih ljubimaca.

Prvi na teren izlazi ŽFK "Leotar" koji u Policama doćekuje ŽFK "Sloga" iz Doboja. Ako pogledamo tablelu vidjećemo da je Leotar neprikosnoven na prvom mjestu jer je u dosadašnjih 11 utakmica osvojio 33 boda i ima gol razliku 79:2, a gošće se nalaze na drugom mjestu sa 28 bodova iz 12 utakmica i gol razlikom 33:10.

Trener Trebinjki Jelena Milović očekuje od svojih djevojaka da pruže jednu zanimljivu, dopadljivu i efikasnu utakmicu i pozivaju sve ljubitelje fudbala da dođu i da podrže mlade igračice da dođu do još jedne pobjede.

Utakmica se igra u subotu sa početkom u 13.00 časova.

Nakon petarde u Prijedoru i jednog od najtežih poraza FK "Leotar" i ostavke trenera Olega Ćurića Trebinjci dočekuju FK "Slaviju" iz Istočnog Sarajeva sa novim šefom stručnog štaba Anelom Ramićem.

Da li će to biti šok terapija za ekipu koja je u proljećnih pet kola na domaćem terenu odigrala pet utakmica, sve pobijedila i to dva puta sa 1:0 i 2:1 i jednom sa 3:2, a sa pet gostovanja nije donijela nijedan bod zanima trebinjske ljubitelje fudbala.

Sigurno će mnogi doći u Police da vide kako će da izgleda sastav Leotara i da li će ekipi konačno da krene. Pogled na tabelu govori da su Trebinjci na šestom mjestu sa 42 boda, a gosti na 13. sa 33 boda.

Utakmica se igra u subotu sa početkom u 16.30 časova.

U 9. kolu Lige za opstanak KK "Leotar" u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" dočekuje KK "Prijedor" iz istoimenog grada. Ovom utakmicom Trebinjci se opraštaju od svoje publike u sezoni 2023/2024. Ekipa Leotara u posljednje vrijeme igraj dobro i niže pobjede, a u goste im dolazi ekipa kojoj prijeti ispadanje iz lige i ova utakmica je od velike važnosti za njih.

Rukovodstvo kluba poziva publiku da dođe i podrži trebinjsku mladost.

Utakmica se igra u subotu sa početkom u 17.00 časova.

U 24. kolu Premijer lige BiH RK "Leotar" dočekuje RK "Maglaj" iz istoimenog mjesta. Trebinjskim rukometašima je svaka utakmica biti ili ne biti ako žele da i ove sezone izbore ulazak u Evropu.

Prema tome očekuje se pobjeda, a sa druge strane ekipa iz Maglaja se bori za opstanak i svaki bod joj je važan. Da li će Stanković, Knežević, Ratković, Parežanin, Savović, Tepić... uspjeti da se revanširaju za jesenji poraz od 29:24 u Maglaju znaće se nakon utakmice.

Trebinjci očekuju podršku sa tribina sličnu onoj kao protiv Slobode i pozivaju sve da dođu u dvoranu.

Utakmica se igra u subotu u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" sa početkom u 20.00 časova.

ŽRK "Leotar" u nedjelju u 15. kolu dočekuju ŽRK "Radnik" iz Bijeljine. Mlade Trebinjke koje imaju sedam bodova dočekuju lidera na tabeli koji ima 22 boda.

Jesenas u Bijeljini je domaćin slavio rezultatom 34:24. Ekipa Zdravka Komnenovića iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i bolje, a nedavno su poražene u finalu Kupa Republike Srpske od jedne od najjačih ekipa u BiH ŽRK "Borac".

I. Spaić, S. Kojović, Šišić, M. Spaić, Musić, Vukoje, Grubačić, Ilić, Zubac, Grubač, Ćurić, Bujaković... daće sve od sebe da što više namuče ekipu Radnika, a ako se pruži prilika i da dođu do pobjede.

Za podvig je potrebna i podrška navijača i zato pozivaju sve ljubitelje rukometa da dođu i da ih bodre.

Utakmica se igra u nedjelju u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" sa početkom od 12.30 časova.