Dzudo leotar.jpg

Tokom vikenda džudisti Leotara nastupili su na tri takmičenja.

U Kotoru je održan 19. Međunarodni džudo kup na kome je nastupilo više od 450 mladih džudista iz 36 klubova, a na kojem su džudisti Leotara osvojili 13 medalja: sedam zlatnih i po tri srebrne i  bronzane medalje, a ekipno su zauzeli treće mjesto.

Zlatne medalje osvojili su: Viktor Bjelogrlić,  Nemanja Soraić,  Božidar Kisić, Balša Vujović, Stefan Bjelogrlić, Isidora Lučić i Irina Lučić, dok su srebrne medalje pripale: Hani Vučković, Ivi Radojičić i Vuku Runjevcu, a bronzane: Karolini Drapić, Andriji Kržiću i Jani Delić.

U Sarajevu je održan prvi Evropski kup za pionire, a istovremeno tokom Evropskog kupa održao se i seminar na kome su pioniri Leotara imali priliku da uče od osvajača olimpijskih medalja.

Zlatni sa Olimpijskih igara iz Sidneja, Japanac Makoto Takimoto, u ulozi Kodokan eksperta prenosio je svoje bogato znanje na mlade judoke, a isto je radila i Maria Centracchio, bronzana sa Olimpijskih igara u Tokiju.

Na ovom Evropskom kupu članovi Leotara Ivan Marinović Ot i Matija Soraić nakon tri pobjede i dva poraza zauzeli su peta mjesta.

U Italiji je održan Evropski kup za juniore na kome je nastupio Vidak Maljević koji je nakon tri pobjede i dva poraza zauzeo sedmo mjesto.

Vidak je bio bolji od predstavnika Češke, Francuske i Slovenije, a poražen je od predstavnika Azerbejdžana i Crne Gore.