Nikolina milic.jpg

Nikolina Milić ostvarila je svoje sportske snove. Trebinjska košarkašica postala je šampion Evrope čime je upotpunila kolekciju uspjeha.

Milićeva je ranije osvojila medalju sa reprezentacijom Srbije, zatim je zaigrala u ženskoj NBA ligi i sad je sve krunisala titulom šampiona Evrope. Sjajni uspjesi koje će sigurno vječno pamtiti. Njen Fenerbahče slavio je na finalnom turniru Evrolige. U finalu su savladali Vilenov sa 106:73, a Nikolina je u ovom meču dala značajan doprinos sa 16 poena i četiri skoka.

- Presrećna sam! Ovo je sigurno ostvarenje sna, nešto o čemu sanjamo kad počinjemo da se bavimo sportom. Osvojili smo titulu šampiona Evrope na sjajan način. Sav kvalitetan rad tokom sezone došao je na naplatu i zasluženo smo osvojili trofej. U finalu smo znale šta bi trebalo da uradimo kako bismo se okitili titulom. Odigrali smo zaista kvalitetnu odbranu, a zatim bile i efikasne u napadu. Iako rezultat to ne pokazuje meč je bio veoma naporan. Nadam se da ovo nije posljednji trofej Evrolige i da će ih biti još - istakla je Trebinjka za "Glas Srpske". 

Čini se da je ekipa najveći posao odradila  u polufinalu protiv domaćina. Naime, Mersin je imao ogromnu podršku navijača koji su se nadali iznenađenju. Ekipe se odlično poznaju iz prvenstva Turske i domaćin je bio silno motivisan da slavi. Ipak, Fenerbahče je i u tom meču pokazao kvalitet i pobijedio sa 89:80 uz odličnu partiju košarkašice iz Srpske koja je imala 15 poena i 11 skokova. 

- Duel protiv Mersina je bio zaista finale prije finala. Bio je to naš treći duel u veoma kratkom vremenu, a teško je istog rivala dobiti nekoliko puta uzastopno. Imali smo zaista veliku podršku naših navijača koji su istina bili u gornjim redovima gdje ih je domaćin smjestio, ali su nam dali vjetar u leđa. Domaćin je imao punu dvoranu uz sebe i zaista je bilo sjajno igrati u vreloj atmosferi. Nismo podlegle pritisku i atmosferi. Odigrale smo zaista kvalitetno i slavile - istakla je Milićeva. 

Ekipa nije imala vremena za pravo slavlje, jer već danas imaju treći finalni meč u prvenstvu Turske. Ostale su u Mersinu gdje će igrati duel.

- Nije bilo prevelikog slavlja. Nakon finala smo slavile u svlačionici i okrenule se narednim obavezama. Već danas (srijeda) nas očekuje treća utakmica finala prvenstva Turske upravo protiv Mersina. Vodimo 2:0 u finalnoj seriji i bilo bi zaista sjajno kada bismo ostvarili trijumf i onda bi mogli sve da zajedno slavimo i da se opustimo. Zaslužili smo to nakon svih ovih uspjeha - ističe Nikolina. 

Dolazak u Fenerbahče i Istanbul bio je pun pogodak.

- Zaista sam presrećna, klub je odlično organizovan sve je na mjestu i imamo maksimalnu podršku. Uz to Istanbul je prelijep grad za život, baš mi se svidio i napokon sam imala vremena da ga bolje upoznam. Ima zaista toliko toga da ponudi i svakim danom otkrivam nešto novo, tako da uživam u svakom momentu - dodala je košarkašica Fenerbahčea.

Tokom sezone košarkaši i košarkašice Fenerbahčea davali su podršku jedni drugima.

- Bili smo na pojedinim mečevima košarkaša, drago nam je zbog njihovih dobrih rezultata. Kad smo mogle od obaveza išle smo na mečeve i oni su nama dolazili tako da je lijepo se družiti s njima - izjavila je Milićeva.

Podršku na finalu Evrolige Nikolina Milić imala je od saigračica iz reprezentacije. Saša Čađo i Sonja Petrović-Vasić bodrile su nju i Ivon Andreson. Sudbina se tako poigrala pa je upravo zbog Ivon, Milićeva ostala bez mjesta u reprezentaciji Srbije.

- Olimpijske igre su sigurno san svakog sportiste i naravno da mi je žao što neću biti učesnik istih. Za svakog sportistu to je vrhunac karijere, ali šta se može. Ne želim da se opterećujem stvarima na koje ne mogu da utičem. I kad sam znala da neću biti dio tima, odradila sam pripreme maksimalno do kraja kako bih bila uz svoje saigračice i dala im podršku. Osvojila sam medalju s reprezentacijom ispunila san i mogu samo da budem uz njih i navijam da ostvare što bolji rezultat - dodala je Milićeva.

Ne ide u WNBA

Minesota Links trejdovali su Nikolinu Milić u Čikago skaj. Ipak, Trebinjka ističe da će ovo ljeto morati da odmori.

- Trejdovana sam u Čikago, ali ovo ljeto sam odlučila da odmorim. Imala sam zaista napornu sezonu koja je uzela danak. Već četiri godine nisam uopšte imala pravi odmor i nakon osvajanja titule šampiona želim da se u potpunosti oporavim i odmorim za naredna iskušenja. Zbog toga ću ovo ljeto da se posvetim porodici, odem u Trebinje, a zatim i da dobro odmorim kako bih spremno dočekala narednu sezonu - navela je Nikolina.

Opravdala priznanje

Prošle godine Nikolina Milić je na Izboru deset najboljih sportista Republike Srpske u tradicionalnom izboru "Glasa Srpske" dobila priznanje za Ambasadora sporta Republike Srpske.

- Hvala vam za priznanje, nadam se da sam ga opravdala dobrim rezultatima u ovoj sezoni. Ako sam svojim igrama privukla barem nekoliko djevojčica da se bave sportom bilo bi mi zaista veoma drago. Ponosna sam na Trebinje i svoju zemlju i uvijek ću nastojati da pokažem koliko smo vrijedni i kvalitetni ljudi - dodala je Nikolina.