curic lugavic.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić ugostio je gradonačelnika Tuzle Zijada Lugavića sa saradnicima, koji su boravili u radnoj posjeti našem gradu.

Ćurić je istakao da je sa Lugavićem podijelio iskustva u različitim oblastima, a prvenstveno o privrednim granama kao što su turizam, poljoprivreda i energetika, a bilo je riječi i o funkcionisanju javnog sektora.

"Gradonačelnika Lugavića je posebno interesovao koncept 'Hercegovačke' kuće, ali i programi i investicije koje Grad Trebinje sprovodi u posljednje vrijeme. Imamo dosta zajedničkih tema i u oblasti realnog sektora, gdje smo razmijenili iskustva kod stvaranja uslova za privlačenje novih investitora", kazao je Ćurić.

On je istakao da u narednom periodu očekuje povratnu posjetu Tuzli, ali i nastavak konkretnih razgovora o potencijalnoj saradnji i razmjeni iskustava.

"Sve lokalne zajednice se susreću sa istim ili sličnim problemima i mislim da iskustva svih nas mogu da poboljšaju rješenja koja ćemo primijeniti. Drago mi je što sam imao priliku da razgovaram sa kolegom Lugavićem i njegovim timom saradnika", istakao je Ćurić.