gacko-opstina-min.jpg

Sa republičkog na lokalni nivo, tako bi mogao izgledati naredni korak dugogodišnjeg SDS-ovog narodnog poslanika. 

Sve je izglednije da će Vukota Govedarica iz poslaničke klupe krenuti u borbu za načelničku fotelju u rodnom Gacku.

To će odlučiti Opštinski odbor, kaže Govedarica za ATV i ne demantuje gatačke špekulacije.

"Ako opštinski odbor bude tražio od mene ja ću naravno biti. Hoće li Vam biti teško da se odreknete poslaničke fotelje? Ništa nam nije teško da uradimo za narod koji živi u Gacku", rekao je Govedarica.

Aktuelna koalicija koja rukovodi Gackom nema vremena da se bavi Govedaricom jer ni kod njih ne cvjeta cvijeće.

Predsjednik vladajućeg SNSD-a Srđan Milović nam odgovara da će ta stranka imati kandidata ali se još ne zna ko će to biti.

Gackom kola nekoliko imena, među njima nema imena aktuelnog načelnika. Ipak Ognjen Milinković ne krije želju da stane na crtu dugogodišnjem gatačkom poslaniku.

"Ne mogu vam to sada odgovoriti. Bih njemu (Govedarici) stao na crtu uvijek", kaže Milinković.

Gatačka politika uvijek je interesantna i puna iznenađenja kaže novinar iz te opštine.

Miloš Vasiljević siguran je da će do lokalnih izbora imati pune ruke posla, po njegovom mišljenju mnogo posla će biti i za onoga ko bude načelnik najbogatije opštine u Hercegovini.

"Ko god da bude načelnik u Gacku mora da vrati jednu stvar a to je da iz Gacka mladi ne odlaze nego da u Gacku mladi ostaju i što je još važnije da se u Gacko mladi vraćaju. Gotovo da ne znam nijednog čovjeka mladog koji je otišao negdje na fakultet a da nije taj isti fakultet završio. Onaj ko bude kandidat mora da vrati mlade ljude u Gacku", rekao nam je Vasiljević.

U proteklih nekoliko godina gatačka politička scena bila je burna, puna previranja, svađa i borbi za lične interese. Zbog svega toga gatački parlament ne bi zasijedao ni po 8 mjeseci.