sastanak putevi rs.JPG

Gradonačelnik Mirko Ćurić i tehnički direktor "Puteva Republike Srpske" Miroslav Janković dogovorili su danas u Trebinju da će ovo javno preduzeće finansirati izgradnju treće trake kod skretanja za gradsku kapelu i groblje Podgljivlje.

Ćurić je rekao da je dogovoreno da radovi počnu veoma brzo, kako bi se sve završilo prije početka ljetne sezone.

"To je jedan od saobraćajnih problema u gradu koji rješavamo. Predviđena je izgradnja treće trake što će značajno olakšati isključivanje vozila prema Gradskoj kapeli, gdje zna doći do saobraćajnog kolapsa", naveo je Ćurić.

Prema njegovim riječima, "Putevi Srpske" će u narednim danima potpisati ugovor o izvođenju radova na izgradnji velike obilaznice, za koje je ovo preduzeće obezbijedilo oko pet miliona KM.

"Takođe, tema sastanka je bila i zapadna obilaznica oko grada i nastavak radova na njenoj izgradnji. Raduje me i što se nastavljaju radovi preko Žegulje do Stoca, ali i što su počeli radovi na izgradnji novog puta od Foče do Tjentišta", istakao je Ćurić.

Sa Jankovićem je dogovoreno i da se sagledaju mogućnosti da "Putevi Srpske" finansiraju sanaciju puta od Kamenog mosta, Dušanovom i ulicom Trebinjske brigade do kružnog toka ka Dubrovniku i Herceg Novom, u dužini od oko 1.700 metara.

"Bilo je riječi i o rekonstrukciji puta za Nikšić i Bileći", poručio jr Ćurić.