Pripremni radovi kruzni tok2.jpg

Počeli su pripremni radovi za izgradnju kružnog toka kod Kamenog mosta, a početak građevinskih radova očekuje se u narednoj sedmici, rekao je načelnik Odjeljenja za komunalno-inspekcijske poslove Spasoje Radović.

Radović je pojasnio da pripremni radovi uključuju uklanjanje semafora, saobraćajnih znakova, putokaznih tabli i javne rasvjete, ali i privremeno uklanjanje biste sa postamentom Kralju Petru Prvom oslobodiocu.

Nakon pripremnih radova, u narednoj sedmici počinju građevinski radovi, koje će izvesti preduzeće "Hercegovinaputevi" iz Trebinja, a očekuje se da novi kružni tok bude u funkciji do početka ljetne sezone.

"Nakon što počnu građevinski radovi, predviđeno je 30 radnih dana da se završe svi radovi, koje u cjelosti finansira Grad Trebinje sa oko 175.000 KM", istakao je Radović.

Prema njegovim riječima, projekat predviđa širenje postojeće saobraćanice sa obje strane.

"To će omogućiti da sav teretni saobraćaj ide preko Kamenog mosta, a više neće biti ni gužvi na ovoj raskrsnici koja je prepoznata kao jedna od najkritičnijih u gradu u svakom smislu", pojasnio je Radović.

On je istakao i da će uskoro početiti radovi na izgradnji dodatne trake kod skretanja za gradsko groblje Podgljivlje i gradsku kapelu, za koju je, takođe, završena tenderska procedura.

Pripremni radovi kruzni tok1.jpg