Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Vrijedna donacija trebinjskoj Bolnici: Služba za onkologiju u novom sjaju (VIDEO)

trebinjska-bolnica-5-1024x768-min.jpg

U Službi za onkologiju Bolnice Trebinje godišnje se zbrine oko dvije i po hiljade pacijenata. Do nedavno uslovi za boravak i liječenje onkoloških pacijenata nisu bili dobri, a nefunkcionalan kanalizacioni sistem predstavljao je gorući problem. On je napokon riješen i to zahvaljujući inicijativi Udruženja oboljelih od malignih bolesti "Vjera, luča, nada" i donatora Trebinjca Mika Jeremića koji je sa oko 30 hiljada maraka finansirao radove.

Važna inicijativa, dobra namjera i želja da se pomogne – sve to se udružilo kako bi Služba za onkologiju bila u novom sjaju. Zamijenjen je kompletan kanalizacioni sistem, uređeni podovi, prostorije okrečene. U znak zahvalnosti, organizovan je prijem i uručena prigodna priznanja za najzaslužnije.

Sve do nedavno ovaj prostor u suterenu imao je eneterijer još iz osamdesetih godina prošlog vijeka, a nerijetko se događalo da voda iz kanalizacije izađe iz nekog od šahtova. Primati hemoterapiju u takvom prostoru nije bilo nimalo ugodno, kažu pacijenti. Novim uslovima zadovoljni su i ljekari i medicinsko osoblje, a posebno članovi udruženja "Vjera, luča, nada" koje okuplja onkološke pacijente.

Iako se gradi nova bolnica, nije bilo razloga da se čeka sa ovom rekonstrukcijom, jer svaki dan u ljepšem i funkcionalnijem ambijentu je važan, naročito za pacijente koji se suočavaju sa najtežim dijagnozama.

Na godišnjem nivou bilježi se rast od 10-15 odsto kada je riječ o broju pacijenata u ovoj službi, a svaka pomoć i podrška izuzetno je važna.

 

 

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja