Srdjan pejanovic.jpg

Srđan Pejanović je na "Street Lifting" državnom kupu Srbije pod nazivom "DvaLifta" koje je održano u Somboru osvojio šest medalja — po tri zlatne i srebrne te tako postao šampion Srbije u teškoj kategoriji.

Mladi Nevesinjac sa trebinjskom adresom prije dvije godine je prvi put nastupao na ovom takmičenju i tada je osvojio tri zlatne, srebrnu i dvije bronzane medalje.

Street Lifting je disciplina koja spaja Street Workout i Power lifting ili jednostavnijim rječnikom — to je spoj uličnog vježbanja sa teretanom. Cilj u ovoj disciplini je podizanje što veće kilaže na četiri discipline: zgib, apsolutni zgib, propadanje i čučanj. Zbir maksimalne kilaže na te četiri discipline predstavlja "total".

Pejanović je prvo počeo da trenira Street Workout 2015. godine i sa tim napravio dobru podlogu za Street Lifting.

"Upoređujući rezultate sa ovog takmičenja sa svojim prvim takmičenjem mogu da kažem da sam veoma zadovoljan, jer sam napredovao u svim disciplinama. Nadmašio sam samog sebe i postavio lične takmičarske rekorde. Takmičenje je bilo humanitarnog karaktera, a uvijek ga otvaraju osobe sa invaliditetom ili djeca i sav prilog ide u humanitarne svrhe", jasan je Pejanović.

Takmičenje je okupilo više od 50 takmičara iz Srbije i tri takmičara iz Republike Srpske