Penzioneri sastanak.jpg

Grad Trebinje i dva udruženja penzionera će u narednim danima obezbijediti podršku svim našim sugrađanima čije su penzije do 400, odnosno do 600 KM, a povodom predstojećih vaskršnjih praznika.

Gradonačelnik Mirko Ćurić je rekao da je riječ o podršci koju će obezbijediti Grad i Fond solidarnosti, a koja će biti podijeljena kroz udruženja penzionera.

"To je dogovor sa sastanka i već od ponedjeljka će se početi sa tom akcijom. Na ovaj način želimo da pomognemo našim sugrađanima za nižim penzijama pred predstojeći praznik Vaskrs", naveo je Ćurić.

Prema njegovim riječima, Grad će obezbijediti sredstva koja će biti usmjerena za nabavku prehrambenih i proizvoda za ličnu higijenu.

Predsjednik Udruženja penzionera Mirko Milojević rekao je da na području Trebinja ima oko 7.800 penzionera.

"U Trebinju je prosječna penzija 590 KM, tako da će ova dogovorena podrška dobro doći svim penzionerima", rekao je Milojević.

On je kazao da će sve penzionere koji imaju penziju manju od 600 KM pozivati iz udruženja kako bi ih obavijestili o svim detaljima.

Inicijativu Grada podržali su i iz Gradskog udruženja penzinera, čiji je predsjednik Risto Masleša istakao da su sa drugim udruženjem i gradonačelnikom dogovorili ovaj vid podrške penzionerima.