Danka ilic 2.jpg

Načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić, gostujući na Informer TV govorio je o osumnjičenima za ubistvo djevojčice Danke Ilić (2), i njihovom ponašanju za vrijeme saslušanja.

Govoreći o osumnjičenom D.D. iz sela Zlot, Cmolić kaže da se radi o ličnosti bez empatije.

"Radi se o jako čudnom profilu ličnosti, nijednim gestom ne pokazuje da se kaje. Svakako njegova ličnost treba dublje da se analizira", navodi načelnik UKP i nadovezuje se na ponašanje drugog osumnjičenog, za kog kaže da se ne razlikuje od ponašanja D.D.

"Mi im uzimamo izjavu pred Višim javnim tužilaštvom u Zaječaru, tužilac obavlja razgovor sa njima i oni potvrđuju sve svoje priče, tu nema emocija, tu nema racionalnog objašnjenja... Nastavili su normalno da funkcionišu, išli su na posao."

Načelnik je objasnio i zašto dosad nisu rekli tačnu lokaciju tijela ubijene djevojčice.

"Jedino racionalno objašnjenje do kog mi dolazimo jeste da je moguće da je nešto monstruozno uradio sa tijelom. Ili ima psihičku blokadu, pa ne može da se sjeti. U jednom trenutku nam kaže gdje je tijelo, kada odemo tamo njega nema, onda promijene drugo mjesto, tijela nema. I tako u krug. Tu do izražaja dolaze druge osobine, kao da mu se ličnost s vremena na vrijeme mijenja. Zato kažem sigurno će biti potrebno da stručnjaci analiziraju oba lica", kaže Cmolić.

Načelnik kaže da se S.J. i D.D. sumnjiče za krivično djelo teško ubistvo, ali da se ta kvalifikacija može mijenjati usput.

"Za sada nema tela, koje bi nam pomoglo da se utvrdi na koji način je dijete preminulo", rekao je Cmolić.