Danka ilic.jpg

Dvojica osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom polju kod Bora dovedeni su u Više javno tužilaštvo u Zaječaru kako bi bili saslušani.

Njima je juče, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, PU u Boru odredila zadržavanje zbog postojanja osnova sumnje da su 26. marta lišili života Danku Ilić.

Policija i dalje traga za tijelom djevojčice. Provjerava se više lokacija u borskom kraju na kojima su bili osumnjičeni za ubistvo.

Dvogodišnja djevojčica Danka Ilić je ubijena. Nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo.

Oni su automobilom udarili djevojčicu, a nakon toga se dogovorili da tijelo djeteta bace.

Uhapšeni su priznali zločin i naveli da je tijelo djevojčice na deponiji.

Međutim, postojala su saznanja da je jedan od osumnjičenih premjestio tijelo na drugu lokaciju, rekao je ministar policije Bratislav Gašić na konferenciji za medije.

Za tijelom djevojčice juče se tragalo u mjestima iz kojih su osumnjičeni, kao i na deponiji na starom Banjskom putu. Pretražen je i salaš djeda jednog od osumnjičenih, piše RTS.

Građani Bora spontano se okupljaju na gradskom trgu kod Doma kulture, pale svijeće i ostavljaju cvijeće.

Dvogodišnja djevojčica je nestala prije deset dana. Od tada se za njom intenzivno tragalo. Prvi put u Srbiji je pokrenut Sistem "Pronađi me".