danka ilic.jpg

Načelnik Uprave kriminalističke policije Srbije Ninoslav Cmolić je, gostujući u Info jutru na Informer televiziji, iznio strašno otkriće iz istrage o ubistvu Danke.

Naime, on je rekao da su, nakon što su automobilom udarili Danku, osumnjičeni S.J. i D.D. mislili da je mrtva i ubacili su je u gepek, ali je djevojčica bila živa i da se u jednom trenutku probudila.

"Po njihovim navodima, stali su da uriniraju blizu kuće. Kasnije, kad su nastavili, udarili su Danku i onda je stavili u gepek. Na GPS-u je zabilježeno čudno kretanje njihovog vozila. Priče im se ne poklapaju o davljenju djeteta, jer se dijete probudilo u toku vožnje, a oni ne mogu da se dogovore ko je izvršio davljenje, a kasnije su je bacili na deponiju", rekao je načelnik UKP i dodao:

"Prikupljaju se dokazi danonoćno. Jedan od ubica ima blokadu i ne može da se sjeti gdje je ostavio tijelo. Činjenica je da se njihove priče poklapaju o detaljima udaraca, ali nisu bili usaglašeni o samom ubistvu djeteta. Danka je bila u nesvijesti kada su je udarili autom, a oni su mislili da je mrtva pa ih je iznenadilo što se probudila, a jedan od njih je i udavio i na kraju su se ratosiljali tijela na deponiji", ispričao je Cmolić, a prenio je Blic.