Gimnazijalci1.jpg

Na regionalnim takmičenjima iz srpskog jezika i književnosti koje je održano u Ljubinju i matematike koje je održano u Gacku učenici Gimnazije "Jovan Dučić" ostvarili su odlične rezultate.

Prvo mjesto u Ljubinju osvojila je Lana Mišović, a drugo Vladan Tomašević
oboje učenici drugog razreda Gimnazije, a treće mjesto osvojila je Viktoria Soldo SŠC “Svetozar Ćorović” iz Ljubinja.

Lana i Vladan naglašavaju da su za njiihov uspjeh zaslužni profesori Vesna Andrić i Jelena Mandrapa.

Gimnazijalci2.jpg

Na takmičenju iz matematike u Gacku u konkurenciji prvih razreda prvo mjesto osvojio je Vuk Janković opet sa 100 bodova. Nakon informatike i fizike osvojio je prvo mjesto i na regionalnom iz matematike.

Drugo i treće mjesto mjesto pripalo je učenicima SŠC “Pero Slijepčević” iz Gacka Bogdanu Matkoviću i Milinku Todoroviću.

Kod drugih razreda prvo mjesto pripalo je Momčilu Ćaćiću učeniku Gimnazije “Jovan Dučić”, drugo mjesto podijelili su Milica Grahovac i Blagoje Pejičić učenici SŠC “Aleksa Šantić” iz Nevesinja i Anastasija Rajković iz Gimnazije “Jovan Dučić”, a treće mjesto podijelili su Milica Nadaždin Gimnazija “Jovan Dučić” i Luka Kapor SŠC “Golub Kureš” iz Bileće.

U konkurenciji trećih razreda prva tri mjesta pripala su trebinjskim gimnazijalcima. Prvi je Andrija Rikalo, drugi Savo Crnogorčić, a treći Filip Jokanović.

Kod četvrtih razreda prvo mjesto osvojio je Spasoje Kukurić Gimnazija “Jovan Dučić”, drugo mjesto je Elena Gonjanin SŠC “Aleksa Šantić” iz Nevesinja, a treće mjesto pripalo je Stefanu Miliši iz Gimnazije “Jovan Dučić”.

Za odličan uspjeh učenika Gimnazije zaslužni su i njihovi profesori Svetlana Radulović,
Danijela Mumalo i Miodrag Andrić.