Miroslav-Milovanovic-vode-srpske-03-scaled.jpg

Direktor Javne ustanove "Vode Republike Srpske" Miroslav Milovanović svojim izjava nastavlja da od svih Trebinjaca pravi budale i da ih ponižava, tvrdeći da nije njegov problem što Trebinjci nisu pratili prodaju oko 12.000 metara kvadratnih obale rijeke Trebišnjice fizičkom licu iz Modriče.

Milovanović, koji je svojim potpisom prodao trebinjsku imovinu, odnosno obalu rijeke Trebišnjice, dalje tvrdi da je sve urađeno u skladu sa zakonom i priznaje da o prodaji obale rijeke nisu obavijestili lokalnu vlast u našem gradu, ali ni javnost Trebinja.

Ipak, Milovanović nije rekao gdje je objavljen oglas o prodaji obale rijeke Trebišnjice i kako je moguće da se priobalno, plavno područje tek tako proda nekom fizičkom licu.

Ali je zato Milovanović, o kome su mediji ranije pisali kao akteru brojnih afera, nastavio da ponižava Trebinjce svojim izjavama.

"Mi smo je prodali /obalu Trebišnjice/ po cijeni koja je iznad procijenjene vrijednosti. Imamo sve sagalsnosti potrebne za to. To što neko nije pratio rad Voda Srpske, što prati ad-hok i sa zakašnjenjem, to je nečiji drugi problem", kazao je Milovanović u izjavi za BN TV.

Da su Milovanović i njegovi saradnici sve radili tajno i daleko od očiju javnosti dokazuje i njegova izjava da su se gradske vlasti našeg grada negodovale zbog sporne prodaje zemljišta tek kada je novi vlasnik došao u Republičku upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove da uknjiži ono što je kupio.

Građani Trebinja su jasni, ličnost kakva je Miroslav Milovanović treba proglasit personam non-grata u našem gradu, a ako novi vlasnik i pokuša da uništi trebinjsku obalu - organizovati proteste i svima - i Milovanoviću i resornom ministarstvu i novom vlasniku jasno staviti do znanja da se ne igraju sa strpljenjem Trebinjaca.

Direktor preduzeća "Vode Republike Srpske" Miroslav Milovanović bez znanja lokalnih vlasti i građana Trebinja prodao je oko 12.000 m2 obale rijeke Trebišnjice Konstantinu Lazareviću iz Modriče za 1.450.000 KM.

Lazarević namjerava da na tim parcelama gradi stambeno-poslovni kompleks i već je preko posrednika informisao o mogućnostima gradnje, ali je dobio odbijenicu iz gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje.

Lazarević sada, kako szanajemo, pokušava da izdejstvuje saglasnosti preko resornog ministarstva, na šta je upozorio i Pokret za restituciju, koji su prvi ukazali na prodaju obale rijeke Trebišnjice.