Screenshot_20240328-194343_Chrome.jpg

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pokazao je dokumente za koje tvrdi da su izvještaji obavještajaca u kojima je lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović okarakterisan kao "korisni idiot".

"Nebojša Vukanović, aktivnosti na zaustavljanju korisnih projekata u Republici Srpskoj. Ti si taj, tebe tretiraju tako. Paraobavještajna struktura SDA i aktivnosti Avde Avdića. Sve piše, gdje si se sastao, koliko puta si bio, a praviš se budala. Zato su amerikanci ovdje napisali, naravno pod navodnicima, da si ti (Vukanović) korisni idiot i budala za njihove ciljeve. Tako piše. I da si pod okriljem američke ambasade i nacionalnog demokratskog instituta u Sarajevu usmjeren na održavanje održivih protesta u Republici Srpskoj. Eto šta pišu o tebi, majstore", poručio je Dodik.

On je pozvao Vukanovića da pogleda dokument, ali mu nije htio otkriti izvor.

"Što si zanijemio? Ako oni lažu, lažem i ja. Ne negiraš šta je napisano, nego ko je napisao? Ne mogu odati izvor, pa čak ni tebi", poručio je Dodik Vukanoviću.

Prethodno je narodni poslanik SNSD-a Srđan Mazalica rekao da se Vukanović pred današnje zasjedanje Narodne skupštine Republike Srpske sastao sa predstavnicima Ambasade SAD.

Mazalica je naveo da se Vukanović sa osobljem američke ambasade sastao u jednoj advokatskoj kancelariji u Sarajevu.

Vukanović ni ovo nije demantovao.