curic filipovic.JPG

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filović dogovorili su da uspješni učenici, studenti, sportisti i predstavnici organizacija u kulturi iz našeg grada u narednom periodu posjete Beč.

Ćurić je rekao da je Predstavništvo Republike Srpske u Austriji ponudilo da organizuje višednevni boravak gostiju iz našeg grada te obezbijedi smještaj za sve njih.

“Takođe, dogovorilo smo i da delegacija Grada i privrednika u narednom periodu posjeti Beč i razgovara sa tamošnjim predstavnicima Privredne komore kako bi se sagledale mogućnosti saradnje. Mi iz Trebinja ćemo, s druge strane, organizovati da privredna delegacija iz Austrije posjeti Trebinje”, istakao je Ćurić.

On je rekao da prve posjete Austrriji iz Trebinja očekuje već od juna ove godine.

“U tim posjetama prioritet će biti uspješni učenici, studenti, sportisti ali i članovi organizacija u kulturi. U Beču živi veliki broj naših sunarodnika i imamo želju da se sa njima povežemo, ali i da oni dođu u posjetu Trebinju”, napomenuo je Ćurić.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović istakao je da će Predstavništvo snositi i troškove posjete i boravka naših ljudi i privredne delegacije gradu Trebinju.

“Posjetu Trebinju iskoristiću i da posjetim preduzeće ‘Dineko’, koje smo prošle godine uspješno povezali sa austrijskim tržištem”, naveo je Filipović.

On je dodao da se raduje saradnji za koju vjeruje da će biti na obostrano zadovoljstvo.