Koncert brano likic trebinje.jpg

U pozorišnoj sali Kulturnog centra dvočasovni kantautorski koncert održao je kompozitor, producent i pjevač Brano Likić.

Njegove pjesme su u početku bile vezane za rokenrol, a u njegovom studiju BLAP, koji je radio od 1978. do 1992. godine, nastalo je više od 500 albuma.

U tom studiju su snimljeni mnogobrojni albumi — od narodne muzike do sarajevske pop-rok škole (Dino Merlin, "Plavi orkestar", "Bombaj štampa", "Đino banana"), te hitovi Tome Zdravkovića, Hanke Paldum...

Srednja i starija generacija Likića pamte kao frontmena grupe "Rezonansa", gdje je nastupao zajedno sa svojom sestrom Brankom, Bobom i Darkom Arkus...., kada su 1976. godine uz grupe "Buldožer", "Parni valjak" i "Septembar" bile najveće nade jugoslovenske rok muzike.

Brano Likić je izvodio pjesme sa svojih petnaestak albuma.

"Kantautor naročito obraća pažnju na emociju i na riječi. Ja mogu svirati pogrešnu notu, ali ne smijem izgubiti emociju. Mene je teško smjestiti u neku kategoriju. U Zagrebu sam nedavno promovisao svoj džez album, prošle godine sam objavio tri albuma, zatim album za djecu ‘Pitaj djeda’, sad dolazi i novi album ‘Rezonanse’, sarađujem sa brojnim muzičarima. To je moj svijet“, naglasio je Likić.