miroslav milovanovic.jpg

Direktor Javne ustanove "Vode Republike Srpske" Miroslav Milovanović izdao je danas saopštenje za javnost u kome pravda prodaju trebinjske zemlje, obale rijeke Trebišnjice, navodeći da je sve urađeno na javan i transparentan način, a ne direktnom pogodbom.

Sramno saopštenje Javne ustanove "Vode Republike Srpske" još jednom samo dokazuje da je sve urađeno pod velom tajne, da je prodaja skrivena od očiju lokalne vlasti u Trebinju i svih građana Trebinja, pravdajući se da su prodaju obale rijeke Trebišnjice proveli uz prethodno odobrenje organa koji je po Statutu ove Ustanove nadležan za upravljanje imovinom, ne navodeći da je riječ o Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Tvrde da su 12.000 m2 prodali po cijeni koja je viša od procijenjene vrijednosti zemljišta, tvrdeći u svom sramnom saopštenju da je to uradila ovlašćena "procjeniteljska organizacija", koja očigledno nema poslovno ime ili direktor Milovanović ne smije da navede ko je to procjenjivao trebinjsku zemlju da bi je on i njemu slični raspodavali i krmčili.

"Prilikom prodaje zemljišta, Javna ustanova 'Vode Srpske'' je raspolagala svojom imovinom na način propisan zakonom, te ni u jednom zakonskom ili podzakonskom aktu nismo pronašli obavezu da prilikom raspolaganja svojom imovinom imamo obavezu da obavještavamo organe lokalne vlasti ili udruženja građana, kako bi od istih pribavili odobrenja", tvrdi se u saopštenju.

Nemušti Milovanović dalje u svom pokušaju pravdanja tvrdi da ne zna motiv kupca za kupovinu obale rijeke Trebišnjice, pa očigledno ne zna i da je kupac tražio izmjenu regulacionog plana kako bi "nadžidžao" stambeno-poslovne objekte maksimalnih gabarita.

Na kraju svog saopštenja, Milovanović poziva Trebinjce da dođu u Bijeljinu i da izvrše pregled u spis predmeta. Očigledno zaboravlja da se to može uraditi i u Trebinju i da je u našem gradu sjedište Sektora za upravljanje oblasim riječnim slivom Trebišnjice, ili ni ovaj sektor nije bio upoznat o namjerama Miroslava Milovanovića i njegovih saučesnika u prodaji obale naše rijeke!?