Mirko-Curic-2-1.jpg

Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je da Grad Trebinje neće dozvoliti izgradnju stambenih objekata na parcelama uz rijeku Trebišnjicu od mosta Branilaca Trebinja nizvodno, navodeći da je i sam bio iznenađen informacijama da je Javno preduzeće "Vode Srpske" prodalo zemljište fizičkom licu iz Modriče.

Ćurić je, gostujući u Jutarnjem programu Herceg televizije, istakao da važeći regulacioni plan našeg grada za ovo područje predviđa izgradnju šetališta uz rijeku Trebišnjicu i privremene objekte, a time i zaštitu same rijeke.

"Tačno je da vlasnik nepokretnosti ne treba da obavijesti Grad Trebinje o prodaji u ovom slučaju zemljišta, ali je činjenica da Grad reguliše šta tu može da se gradi. Niko ne može da gradi bez saglasnosti Grada Trebinja", poručio je Ćurić.

On je istakao da je Grad Trebinje ranije proveo proceduru izrade konkursnog rješenja za to područje i da se nije odustalo od izgradnje šetališta do Manastira Tvrdoš, koje treba da se gradi i preko parcela koje su "Vode Republike Srpske" prodale Konstantinu Lazareviću iz Modriče.

"Iz tog razloga, kažem još jednom, nećemo dozvoliti da se tu bilo šta gradi mimo regulacionog plana", poručio je Ćurić.

Portal TrebinjeLive.info je juče objavio da je direktor preduzeća "Vode Republike Srpske" Miroslav Milovanović bez znanja lokalnih vlasti i građana Trebinja prodao oko 12.000 m2 obale rijeke Trebišnjice Konstantinu Lazareviću iz Modriče. Lazarević je predmetne parcele, prema ugovoru u čiji je uvid imao TrebinjeLive, platio oko 1.450.000 KM.

plan obala.jpg

Nezvanično saznajemo da je Lazarević namjerio da na tim parcelama gradi stambeno-poslovni kompleks i da se već preko posrednika informisao o mogućnostima gradnje, ali da je dobio odbijenicu iz gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje.

Lazarević sada, kako saznajemo, pokušava da izdejstvuje saglasnosti preko resornog ministarstva, na šta je upozorio i Pokret za restituciju.

Nakon objave informacije o prodaji zemljišta, brojni Trebinjci su iskazali svoje nezadovoljstvo ovakvim postupcima Miroslava Milovanovića, koji se nameračio da rasprodaje trebinjsku zemlju. Milovanoviću, Vladi Republike Srpske i resornim ministarstvima poslata je jasna poruka da njihov naum da betoniraju obalu Trebišnjice neće dozvoliti.

Miroslav-Milovanovic-vode-srpske-03-scaled.jpg