Medicinari.jpg

U trebinjskoj Bolnici održan je radni sastanak sa načelnikom Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Nikolom Šobotom o pokretanju angio-sale u novoj bolnici u Trebinju.

Direktor Bolnice Trebinje Neđeljko Lambeta izjavio je novinarima da je dogovoreno da će od juna srednji medicinski kadar, specijalizanti i specijalisti, otići na edukaciju u UKC kako bi se u narednih godinu i po dana pripremili za angio-salu u novoj bolnici.

Šobot je rekao da je razgovarano o razvoju interventne kardiologije i planiranju interventnih procedura u Opštoj bolnici Trebinje, u čemu UKC Srpske nudi pomoć.

“Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske dalo je značajna sredstva i radi na razvoju interventne kardiologije i razvoju sala. Cilj je da pružimo najbolju moguću zdravstvenu njegu pacijentima s akutnim infarktom miokarda, odnosno sa ishemijskom bolešću srca”, rekao je Šobot, koji je i nacionalni koordinator angio-sala u Republici Srpskoj.

Kardiolog u trebinjskoj Bolnici Aleksandar Radanović rekao je da su nastavili saradnju sa zdravstvenim ustanovama Srpske, odnosno UKC-om, da bi što spremnije ušli u završetak projekta nove bolnice i to dočekali spremni - sa osposobljenim novim kadrom.