Ucenici gimnazije.jpg

Na regionalnom takmičenju srednjoškolaca iz fizike koje je održano u Nevesinju sva prva mjesta osvojii su učenici trebinjske Gimnazije "Jovan Dučić".

U konkureniji prvih razreda najbolji je bio Vuk Janković koji je osvojio maksimalnih 100 bodova. Treba napomenuti da je Vuk prošle sedmice bio regionalni prvak iz informatike, a sada je iz fizike i plasirao se na Republičko takmičenje.

Drugo mjesto osvojio je Ognjen Ristić - SŠC "Aleksa Šantić" Nevesinje, a treće mjesto Sara Mijanović - Gimnazija "Jovan Dučić".

Kod drugih razreda najbolji je Veljko Šekarić, drugo mjesto pripalo je Anastasiji Rajković, a treće mjesto Momčilu Ćaćiću (svi su učenici Gimnazije "Jovan Dučić").

U konkurenciji trećih razreda prvi je Savo Crnogorčić, a druga je Lidija Berdović oboje iz Gimnazije "Jovan Dučić", a treća je Jana Antelj - SŠC "Pero Slijepčević" Gacko.

U konkurenciji četvrtih razreda prvo mjesto zauzeo je Spasoje Kukurić Gimnazija "Jovan Dučić", drugo mjesto Elena Golijanin, a treće mjesto Stefan Vuković koji su učenici SŠC "Aleksa Šantić" Nevesinje.

Učenici se zahvaljuju svojim mentorima Maksimu Mičeti i Dobroslavu Slijepčeviću jer bez njihove pomoći i saradnje ne bi pistigli ovakve rezultate.

Treba istaći da su i prošle godine učenici Gimnazije "Jovan Dučić" bili najbolji u konkurenciji sva četiri razreda.

Republičko takmičenje će se održati 13. aprila