Medvedev.webp

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev poručio je danas povodom terorističkog napada u koncertnoj dvorani Krokus siti hol, da teroristi razumiju samo uzvratni teror i da se sili treba suprotstaviti silom.

"Teroristi razumiju samo uzvratni teror. Nikakva suđenja ili istrage neće pomoći ako se sili ne suprotstavi silom, a smrti totalnim egzekucijama terorista i represijama nad njihovim porodicama. Svjetsko iskustvo", napisao je Medvedev na Telegram kanalu, prenosi Tanjug.

Prema njegovim riječima, ako se utvrdi da je riječ o teroristima kijevskog režima, nemoguće je drugačije postupati sa njima i njihovim ideološkim inspiratorima.

"Svi oni moraju biti pronađeni i nemilosrdno uništeni kao teroristi. Uključujući i zvaničnike države koja je počinila takav zločin", poručio je Medvedev.

On je izrazio saučešće porodicama poginulih u večerašnjem terorističkom napadu, u kojem je, prema podacima Federalne službe bezbjednosti (FSB) poginulo 40, a povrijeđeno više od 100 ljudi.