rk leotar konferencija.jpg

Rukometaši "Leotara" večeras će u Sportskoj dvorani Miloš Mrdić ugostiti ekipu tuzlanske "Slobode" u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa BiH.

Trener Trebinjaca Dragiša Koraćević svjestan je šta očekuje njegovu ekipu i naglašava da idu korak po korak, utakmica po utakmicu.

"Ovo je prvo poluvrijeme i osnovni je cilj da kroz dobru utakmicu ostvarimo pobjedu i na revanš odemo sa dobrim rezultatom. Imali smo dobar niz od četiri pobjede i vidićemo da li nam je ova pauza prijala ili ne. Sloboda je skup dobrih pojedinaca i ima širok roster, a igrali smo jednu utakmicu sa njima prije Evrope, ali smo tada igrali bez Stankovića i Milojevića i izgubili sa šest golova. Znamo njihov stil i mi ćemo se pripremiti za ono što nas očekuje i nadam se da ćemo se po prvi put u istoriji plasirati na završnicu Kupa BiH", rekao je Koraćević.

On je istakao da u ekipi Leotara zdravstvene probleme ima Knežević i da je do samog meča teško govoriti da li će biti spreman da izađe na teren, dok se Igor Grk polako vraća u trenažni proces.

Golman Veselin Savović kaže da su igrači spremni za utakmicu.

"Igramo protiv teškog protivnika ali i mi smo uigrani, vrijedno smo trenirali, imali smo i pauzu da se odmorimo i nadam se najboljem mogućem ishodu", kaže Savović.

Pivot Radovan Uljarević uvjeren je da će utakmica biti zanimljiva i pozvao je na navijače da dođu u dvoranu i pruže im podršku.

"Veoma kvalitetan protivnik, ali smo do sada dokazali i pokazali da imamo kvalitetan sastav. Treba da uložimo dosta volje i energije da bismo na revanš u Tuzlu otišli sa dosta većom razlikom", istakao je Uljarević.

Utakmica se igra od 18.30 časova.