Bolnica 20243.jpg

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik vjeruje da će krajem sljedeće godine početi da radi nova bolnica u Trebinju što smatra uspjehom koji može malo ko da zabilježi u regionu.

"Izgraditi ovakav kapitalni objekat pokazuje sposobnost društva da to uradi, izvođača da napravi, projektanta da projektuje, a to su sve naše domaće snage", rekao je novinarima Dodik koji je danas obišao gradilište bolnice.

On je izrazio zadovoljstvo da gradnja bolnice ide brže nego što je dinamički predviđeno, te je zahvalio izvođaču koji je angažovao sva sredstva da ubrza proces.

"Vjerujem da ćemo kako je i predviđeno krajem sljedeće godine biti u prilici da se ovdje sretnemo, prošetamo opremljenom, savremenom bolnicom koja će početi da radi. To je uspjeh koji malo ko može da zabilježi u regionu", rekao je Dodik.

Bolnica 20244.jpg

On je naveo da se ovim objektom završava faza opremanja bolničkih objekata u Srpskoj, te da se usmjeravaju na sanaciju sistema domova zdravlja što će biti moguće samo kod onih koji su na trezoru.

"Ovo je veliki napor svih nas da se napravi nešto kapitalnog karaktera što ostaje generacijama koje dolaze, a potvrđuje našu sposobnost da smo mogli napraviti ovakav kapitalni objekat", rekao je Dodik i dodao da trebinjska bolnica uspješno posluje zahvaljujući direktoru i njegovom timu.