stab sjednica.JPG

Dragan Brnjoš iz Službe za upravljanje vodama "Hidroelektrana na Trebišnjici" rekao je novinarima da su u okviru nadležnosti i postupanja koja se obavljaju kada dođe do zemljotresa, izvršena vanredna mjerenja na branama "Grančarevo" i "Gorica".

"Sva mjerenja su u nivou normalnog stanja, nema nikakvog odstupanja na svim instrumentima. Svi objekti hidroelektrana `Trebinje jedan` i `Trebinje dva`, odnosno Grančarevo i Gorica, su pod kontrolom. Nastavljamo da pratimo i vršimo odgovarajuće analize", rekao je Brnjoš.

Načelnik Štaba za vanredne situacije Trebinja Stevan Bekan rekao je da su nakon zemljotresa sve nadležne službe u pripravnosti, te da nema razloga za paniku i strah.

"Službe zaštite i spasavanja našeg grada su u pripravnosti, spremni su ako bude trebalo kome pomoći, ali nema razloga za paniku i strah", rekao je Bekan novinarima nakon sjednice Štaba.

Bekan je istakao da do sada nema prijavljene štete, niti zahtjeva za pomoć usljed zemljotresa koji se noćas osjetio u Trebinju i hercegovačkoj regiji, te dodao da je u slučaju potrebe dostupan broj 121 za bilo koju pomoć građanima Trebinja.