gacko-opstina-min.jpg

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su 14. marta 2024. godine, na području opštine Gacko izvršili šest pretresa na šest lokacija s ciljem dokumentovanja krivičnih djela.  

Prilikom pretresa kuće i pomoćnih prostorija, kao i vozila koje koristi lice inicijala S.O. pronađeno je i privremeno oduzeto oko 360 litara dizel goriva, za koje postoje operativna saznanja da potiče iz radnih mašina jednog privrednog subjekta iz Gacka.

Protiv lica inicijala S.O. policijski službenici će Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju dostaviti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Utaja“ u redovnoj proceduri.  

Pretresom kuće, okućnice, pomoćnih prostorija i vozila koje koristi lice inicijala B.Š. pronađena je određena količina municije čime je lice inicijala B.Š. počinilo krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.  

Takođe, izvršenim pretresom kuće, okućnice, pomoćnih prostorija i vozila koje koristi lice inicijala O.P. pronađena je određena količina bijele praškaste materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu kokain. 

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju se izjasnio da nije riječ o krivičnom djelu, nego da se lice sankcioniše za počinjeni prekršaj po Zakonu o proizvodnji i prometu opojnih droga Republike Srpske.  

Pretresima na drugim lokacijama nisu pronađeni predmeti i tragovi koji se mogu koristiti u istragama krivičnih djela.