Policija promocija 4-min.jpg

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske danas je u Trebinju promovisalo Srednju školu unutrašnjih poslova za srednjoškolce iz ovog grada.

U okviru ovog događaja, predstavnici Uprave za policijsko obrazovanje i Policijske uprave Trebinje upoznali su učenike sa mogućnostima upisa u Srednju školu unutrašnjih poslova, kao i drugim detaljima koji se odnose na način školovanja.

Siniša Laketa, načelnik Policijske uprave Trebinje je kazao da je policija garant čuvanja i stabilnosti RS, pa je tako i dovoljan razlog da mladi upišu ovu školu.

„Ovaj posao ima i određene zahtjeve pa ćemo tako učenicima danas pokazati šta ih to očekuje. Kroz vježbe i predavanje. Uvođenje mlađih kadrova nam je važno. Nakon prva dva razreda, osim fizičke spremnosti, djeca treba da ispune i ostale oslove koji su propisani“, kazao je Laketa.

Luka Šupić, učenik drugog razreda Centra srednjih škola kaže da želi da upiše ovu školu.

„Od petog razreda osnovne škole sam želio da postanem pripadnik SAJ-a, da branim državu od kriminala i od svega lošeg. Razmišljam da upišem školu. Treniram i dva sporta, boks i vaterpolo što je jako bitno“, kazao je on.

Marko Milojević, takođe učenik drugog razreda Centra srednjih škola, kaže da mu je ova oblast interesantna ali da ima vremena da odluči.

Dragana Vukoje, profesor psihologije u Centru srednjih škola je ponosna majka dvojice sinova, pravnika Kriminalistike i bezbjednosti.

„Uvijek sam svoju djecu vaspitavala da idu putem poštenja i istine i nadam se da su na dobrom putu“, kaže ona.

Uslovi konkursa mogu se naći na sajtu MUP-a RS.