subota preobrazenje trebinje 2023 (35).jpg

Gradu Trebinju je pripala nagrada “GOLDEN STAR” za najbolji promotivni turistički video u okviru takmičenja “The Golden City Gate 2024", na međunarodnom sajmu turizma "ITB Berlin 2024".

Nakon prošlogodišnje nagrade stiže nam još jedno priznanje i to za promotivni video ”Trebinje goes green” u kategoriji ‘Eco Tourism’, autora Slavenka Vukasovića (HERZ Adventures) čiju izradu i nominaciju su podržali Grad Trebinje, Razvojna agencija Grada Trebinja TREDEA i Turistička organizacija Grada Trebinja, a koji možete pogledati na YouTube kanalu Turističke organizacije Trebinje:

Ova nagrada je i ove godine, po 23. put, dodijeljena na najvećem svjetskom sajmu turizma i putovanja “ITB Berlin” i još je jedna u nizu nagrada i priznanja koja su pripala Gradu Trebinju.

Naš grad je tri godine uzastopno u TOP 100 priča održivog turizma u okviru Green Destinations programa, a podsjećamo da je 2022.godine Hercegovačka Kuća proglašena za najbolju svjetsku priču u kategoriji održivih lanaca snabdijevanja.

Trebinje je u okviru ”Iter Vitis” kulturne rute Savjeta Evrope 2022. proglašeno najboljom održivom vinskom destinacijom uz Podrume manastira Tvrdoš koji su dobili nagradu za najbolju praksu koja unapređuje kulturno-istorijsko naslijeđe i vino.

Dodjeli priznanja prisustvovali su i predstavnici GIZ-a u BiH, uz čiju podršku su ostvareni krupni koraci ka pozicioniranju i sertifikaciji Trebinja kao prve ”zelene” destinacije u BiH.