Potera.webp

Profesor književnosti i ljubitelj kvizova, Sanja Pavlović, u ovonedjeljnoj epizodi srpske "Potere" samostalno je pobijedila tragača Žarka i osvojila 500.000 dinara.

Time se upisala na listu rekordera "Potere", postavši prva žena kojoj je pošlo za rukom da potpuno sama osvoji ovoliki iznos.

Sanja Pavlović, diplomirani filolog komparatista i profesor književnosti, nadala se da neće morati da odmjerava znanje sa tragačom Žarkom jer, kako sama kaže, previše dobro poznaje sve oblasti, a upravo on je dočekao u drugom dijelu kviza.

Po prirodi neustrašiva, prihvatila je izazov i borila se za ponuđenu višu sumu i na oduševljenje gledalaca odnijela pobjedu, piše RTS.

Na početku igre bilo je pomalo neizvjesno jer je Sanja na prvo pitanje pogrešno odgovorila, ali onda se desio preokret. Koncentracijom, brzinom i nizom tačnih odgovora, Sanja je osvojila i odbranila 500.000 dinara. U finalnoj igri je obezbijedila sebi toliku prednost nad tragačem da se odmah moglo reći da je stvar riješena.

Takmičarski tim su, osim Sanje, činili i Igor Stefanović, diplomirani inženjer zaštite na radu, Luka Vučković, psiholog, kao i najmlađi saigrač ekipe, Đorđe Knežević, učenik gimnazije. Iako se nadala finalnoj igri sa svojim timom, Sanja je ostala sama i uprkos tome osvojila nagradu.

"Sanja se ovom pobjedom pridružuje rekorderima, ali i svim ženama koje pamtimo po uspjehu i nezaboravnim rezultatima u Poteri, poput Eme Avramović, Ive Brkić, Ljiljane Radulović Dimitrov, Jelene Dimić, Katarine Šoković i mnogih drugih. Njen uspjeh dokazuje da kvizovi nisu samo muška sfera interesovanja, a ona se nada da će podstaći i inspirisati druge žene da pokažu svoje znanje i dobro se zabave u igri sa dobro poznatim Tragačima", navodi RTS.