laketa mastilovic.jpg

Za Trebinjca, oca četvoro djece, borca prve kategorije i odbornika u Skupštini grada Iliju Mastilovića više nije bilo mjesta u Službi za poslove sa strancima BiH, pa mu direktor Žarko Laketa, inače nekadašnji prvi policajac Hercegovine, nije produžio ugovor o djelu, pravdajući se da je Mastilović više nije potreban ovoj Službi.

Zbog ovakvog postupanja Lakete, danas je reagovala i gradska Boračka organizacija Trebinje, koja je zatražila da se Mastilović vrati na radno mjesto i da mu se omogući da radi, jer je kao dijete sa 16 i po godina stao na branik otadžbine, a pritom je i otac četvoro djece.

U saopštenju trebinjskog BORS-a najoštrije se osuđuje postupak direktora Službe za poslove sa strancima BiH Žarka Lakete, koji je Mastilovića poslao kući nakon četiri godine rada u ovoj Službi.

Laketino pravdanje da je to uradio nakon što je završen projekat sa Međunarodnom organizacijom za migracije /IOM/, koja je obezbjeđivala sredstva za Mastilovićevo radno angažovanje, u BORS Trebinje ističu da je to nedopustivo, jer, prema njihovim saznanjima, IOM ima ugovor sa Službom za strance do januara 2025. godine.

"Ilija Mastilović nije zaslužio ovakav odnos od strane direktora Žarka Lakete", navode u trebinjskoj Boračkoj organizaciji.

Iz BORS-a su naveli da će preduzeti i dalje korake ukoliko se Mastilović ne vrati na posao, navodeći da će o tome javnost biti obaviještena.

Mastilović je inače odbornik SDS-a u Skupštini grada Trebinja, a zbog Laketinog postupanja reagovale su i opozicione političke partije.