Zvezda vuk karadzic.jpg

U posjeti Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“boravila je delegacija Omladinske selekcije FK Crvena zvezda sa svojim trenerima. Talentovani golman Savo Radanović, učenik ove trebinjske škole član je njihove selekcije, što je i bio razlog današnje posjete.

Aleksandar Vukanović, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“  je istakao da je svim zaposlenima i učenicima škole zadovoljstvo što mogu da ugoste članove i upravu najtrofejnijeg srpskog fudbalskog kluba.

„Ponosni smo i srećni što smo uspjeli da ostvarimo saradnju sa srpskim klubom. Jedan od razloga je što je naš učenik Savo Radanović član FK 'Crvena Zvezda'. Planiramo da u narednom periodu imamo turnire i druženja između naših učenika i FK Crvena Zvezda“, rekao je on.

Generalni direktor Omladinske škole Crvena zvezda Dejan Cvetković je istakao da je Trebinje poznati  zvezdaški grad sa sjajnom klimom i odličnim uslovima u Gradu sunca.

„Domaćini su ljubazni, izlaze nam u susret tako da možemo raditi i spremati se za proljetni dio prvenstva. Neophodan je talenat, ali red, rad, disciplina i samopouzdanje su veoma važni faktori da bi jedan sportista dostigao vrhunac. Prepoznali smo Savov talenat na turnirima na kojima smo igrali u BiH i pratili smo njegov rad u školi i kako fudbalski napreduje“, kazao je Cvetković.

Savo Radanović koji je član Crvene Zvezde od zimskog prelaznog roka bio je oduševljen posjetom omladinaca njegovoj školi.

„Srećan sam što su moji drugari došli u školu koju pohađam. Ponosan sam što sam član i ove škole i kluba kao Crvena zvezda. Volim da treniram fudbal i to me čini srećnim. Sa Crvenom zvezdom bio sam na mnogim turnirima, a na turniru "Galini kup 2023" u italijanskom gradu Pordenone proglašen sam za najboljeg golmana turnira, a mi smo osvojili prvo mjesto. Na ljeto se selim u Beograd, gdje ću nastaviti i školovanje i bavljenje fudbalom“, rekao je ovaj talentovani golman.