luka petrovic.jpeg

Zaprepašteni smo odlukom Ustavnog suda Republike Srpske da poništi odluku Regulatorne komisije za energetiku Srpske, kojom su uvedene tarifne grupe u javnom snabdijevanju, rekao je Luka Petrović generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske.

Kaže da je Ustvni sud donio odluku da sada oni, koji su trošili više električne energije plaćaju jeftiniju struju, a ovi koji su, kako ističe, koristili racionalno, plaćaju po većoj cijeni.

- Kada se sve sabere, građani koji su neracionalno trošili struju, dobiće sniženje računa za mart, a oni koji su racionalno trošili, dobiće povećanje - navodi Petrović.

Navodi da će povećanje odrediti Regulatorna agencija za energetiku.

- Ispostaviće se jedinstvena cijena i za racionalne i za neracionalne kupce. Racionalnih kupaca, odnosno kupaca koji imaju normalnu potrošnju ima 86 odsto i njima će se sigurno povećati cijena struje, upravo zbog ove odluke Ustavnog suda - kaže Petrović, dodajući da će sada najviše ispaštati grašani.

Petrović kaže da kada su dobili ovu vijest, mislili su da se radi o odluci Ustavnog suda BiH.

Podsjećamo, Ustavni sud Republike Srpske odlučio je na jučerašnjoj sjednici da tarife za obračun električne energije koje se primjenjuju od 15. decembra 2022. godine nisu u skladu sa Ustavom Republike Srpske.