spaso radovic-min.jpeg

Grad Trebinje planira da ove godine uloži znatna sredstva u sanaciju gradskih saobraćajnica i izgradnju kružnog toka kod Kamenog mosta, rekao je Srni načelnik gradskog Odjeljenja za komunalno-inspekcijske poslove Spasoje Radović.

Radović je istakao da je planirana izrada elaborata o procjeni stanja Kamenog mosta i mosta Iva Andrića u Trebinju, što je potrebno jer se većina teretnog saobraćaja odvija preko Kamenog mosta.

On je naveo da namjeravaju i nabavku električnog automobila za Stari grad.

Radović je rekao da će se raditi i na održavanju horizontalne signalizacije, farbanju stubova javne rasvjete i ograda, izradi potpornih zidova, stepeništa sa pratećom infrastrukturom, zaštitnih ograda na određenim mjestima gdje je to potrebno.

Prema njegovim riječima, pažnja će biti posvećena i održavanju opreme za regulisanje saobraćaja, saobraćajnih znakova, putokaznih tabli, kao i opremi za povećavanje bezbjednosti u saobraćaju, te rekonstrukciji javne rasvjete, nabavci i ugradnji svjetiljki i opreme za video-nadzor, kao i podizanju nivoa čistoće grada na još veći nivo.

Radović je dodao i da ovo gradsko odjeljenje ima namjeru da obavi i kontrolu zdravstvenog stanja poznatih trebinjskih platana.

On je napomenuo i da će se raditi i na nizu drugih aktivnosti po zahtjevu građana ili mjesnih zajednica.

U toku je akcija čišćenja grada po mjesnim zajednicama u kojoj su angažovani Javna ustanova "Ekologija i bezbjednost" i dobrovoljna vatrogasna društva, kako bi se što više očistila prigradska naselja.

"Poslije toga pokušaćemo da se svako naselje bar jednom obiđe i da se odmah reaguje da bi podigli čistoću grada na veći nivo", rekao je Radović.

On je dodao i da će gradsko Odjeljenje za komunalno-inspekcijske poslove i ove godine uobičajeno raditi na održavanju sistema za navodnjavanje i oborinske kanalizacije i kanala, što je malo vidljivo građanima, ali se obavlja svake godine.