Dodik.jpg

Posjeta predsjednika Republike Srpske Crnoj Gori izazvala je pravi potres na tamošnjoj političkoj sceni.

Lider SNSD-a sastao se danas u Podgorici sa predsjednikom Skupštine te zemlje Andrijom Mandićem što je i zvanično najavljeno iz kabineta prvog čovjeka crnogorskog parlamenta.

- Dobro došao predsjedniče, Republike Srpske! Raduje se Crna Gora u koju si došao - rekao je Mandić.

Vrlo brzo su iz kabineta predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića saopštili da nemaju saznanja o pomenutom sastanku, a nešto slično je poručeno, samo nezvanično putem medija, i iz okruženja premijera Milojka Spajića.

Dodik je u nedjelju veče na društvenoj mreži najavio da će doputovati u Crnu Goru.

– Republika Srpska se pokazuje kao važan sagovornik kako u regiji, tako i u sve više država bitnih na globalnom nivou. To pokazuju i uspješni razgovori koje sam imao s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Kazanju i predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom u Minsku. U narednim danima nastavljamo s ovakvom praksom i putujem u Crnu Goru, a krajem sedmice biću u Antaliji, na poziv prijatelja iz Turske – napisao je Dodik na svom Instagram profilu.

Ubrzo dolazi i do prave histerije na političkoj sceni susjedne države, a među najglasnijima su, očekivano, bili funkcioneri DPS-a.

- Posjeta Milorada Dodika, koji nakon Rusije, Bjelorusije i Srbije dolazi u Crnu Goru, samo potvrđuje da naši zvaničnici zavaravaju međunarodne partnere svojom navodnom evropskom agendom, i da Moskva, Minsk, Beograd i Podgorica imaju zajedničke pravce i ciljeve - rekao je poslanik DPS-a Abaz Dizdarević.

On je potom dodao da Dodik dolazi sa zadatkom da prenese poruke Vladimira Putina njegovim saveznicima u Crnoj Gori.