Plivači KVS Leotar MPM Velez Cup 2024-min.jpg

Plivači KVS „Leotar“ ostvarili su odličan nastup na ,,6. Velež kupu 2024", koji je, na zatvorenom bazenu FPMOZ u Mostaru, organizovao PK „Velež“.  Na ovogodišnjem ,,Velež kupu" učestvovalo je 227 takmičara iz 13 klubova sa prostora BiH.

Pored niza ličnih rekorda Plivači KVS „Leotar“ osvojili su 10 odličja: Veljko Šinik se okitio sa zlatnim medaljama u disciplinama 50m i 100m prsnim stilom. Aleksej Ratković je osvojio zlatnu medalju u disciplini 25m slobodnim stilom. Dimitrije Setenčić  je osvojio bronzanu medalju na 25m delfin. Ognjen Ćurić se okitio srebrnom medaljom na 100m delfin, dok je bronzane medalje osvojio na 100m slobodno i leđno. Aleksa Šinik se okitio srebrom na 100m mješovito, a bronzom na 100m prsno. Vasilije Ćurić je osvojio srebro na 100m leđnim stilom. Dunja, Tea, Jana, Jovan i Dunja iako nisu osvojili odličja odlično su otplivali svoje trke sa ostvarenim ličnim rekordima.

„Naši plivači su nastupom i izvrsnim rezultatima na Međunarodnom plivačkom mitingu u Mostaru odlično otvorili takmičarsku sezonu u 2024 godini. 6. Velež Kup nam je dobro došao kao izvrsna provjera pred prvenstvo Republike Srpske koje nas očekuje 9. i 10. marta u Banja Luci. Do tada nastavljamo sa napornim  treninzima na trebinjskom zatvorenom bazenu“, ističe Veljko Piljević , trener u KVS „Leotar“