Milos bodiroga.jpg

Sport često, u stvari najčešće, podrazumijeva pobjedu. Pobijediti protivnika nekad je teško, nekad lakše, ali uvijek slatko. Ali pobijediti sebe — to je pobjeda nad pobjedama. Pobjeda koja te uvjerava da si na pravom putu, odličnom pravcu, stazi šampiona.

I svaki korak je veliki.

Miloš Bodiroga za sebe kaže da je avanturista. Ali to je, po potpisniku ovih redova, neozbiljan opis. On je savremeni trijatlonac koji u svakom nastupu pobjeđuje sebe. Bilo da trči po snijegu na visokim nadmorskim visinama, vozi biciklo, pliva.

I uvijek stremi ka najboljem od sebe. Ovih dana se sprema u Italiju na put dug dvije hiljade...

Čega?

Saznaćete kasnije!

A Miloš nam priča: „Dobio sam poziv da predstavljam BiH na Svjetskom prvenstvu u trčanju na snijegu (Skyrunning, skysnow world champs) koje se održava u Italiji 8. i 9. marta. Nastupiću u dvije discipline: Vertical 3,6 kilometara sa 1000 metara uspona i Classic 15 kilometara sa 500 metara uspona. Vertical se održava po noći. Kako u BiH ne postoji savez ni klub u ovoj disciplini, jedini sam predstavnik i prepušten sam samofinansiranju odlaska na prvenstvo“.

A mi dopisujemo da ako ima zainteresovanih da pomognu Milošu to mogu da učine i da se informišu na telefon broj 066/742-327 ili putem imejla: milosbodiroga97@gmail.com

Sve to košta 2.000 KM.

To je ono dvije hiljade koje nismo napisali, ali suština je tu.

Ko ima i može, ovo je prilika da Miloš ode u Italiju i istrči ove dvije trke.

Kad dođe do vrha pobijediće sigurno, ali ne samo za sebe. Pobijediće za sve nas.