gradska uprava grada trebinja.jpg

Javnim uslugama u administrativnoj i komunalnoj oblasti U Trebinju zadovoljno je 72 odsto građana Trebinja, što je na prošlogodišnjem nivou, rezultati su ankete sprovedene u januaru.

"Građani su u najvećem procentu izrazili zadovoljstvo uslugama snabdijevanja vodom, uslugama dječijeg vrtića, dešavanjima u oblasti kulture u gradu i komunalnim uslugama: javnom rasvjetom, zelenilom i igralištima. Građani su uglavnom zadovoljni radom ambulanti, sportskim dešavanjima, kvalitetom usluga i radom zaposlenih u Gradskoj upravi, te radom Centra za socijalni rad", rečeno je Srni u gradskom Odjeljenju opšte uprave.

Iz Odjeljenja su naveli da su građani najmanje zadovoljni radom mjesnih zajednica, ali da i u toj oblasti registruju napredak od devet odsto u odnosu na prošlu godinu.

"U narednom periodu nastavljamo sa aktivnostima usmjerenim na unapređenje stepena zadovoljstva naših građana", rekli su u Odjeljenju opšte uprave Trebinje.

Iz Odjeljenja su pojasnili da je u anketi učestvovalo 485 građana, kao aktivnosti u okviru projekta Opštinskog ekološkog i ekonomskog upravljanja /MEG/ koji realizuje UNDP BiH, a finansiraju vlade Švajcarske, Švedske i Češke.

Grad je za anketiranja angažovao nezavisnog anketara, a građani su anketirani neposredno "licem u lice" i putem digitalne platforme "e-sitizen".

Skupština grada Trebinja usvojila je na posljednjoj sjednici izvještaj o razultatima mjerenja zadovoljstva građana javnim uslugama u Trebinju.